Luc

Onlangs kwam ik Luc tegen in de Volderstraat. Een modebewuste man met een verhaal. Al van jongs af aan is hij gepassioneerd door mode. Zijn grootste droom was ontwerper worden. Het zit in zijn bloed, dat merk ik aan de manier hoe hij er over spreekt. De fierheid in zijn ogen doet me vermoeden dat ik hier te maken heb met een grote meneer uit de modeindustrie. Maar helaas…..“Ik mocht niet van thuis” vertelde hij me. “Mode was toen nog niet wat het nu is. Het was nog geen miljardenindustrie. Er was nog niet zoveel werkzekerheid in die branche. Daarom ben ik nu binnenhuisarchitect”. Ook een mooie prestatie natuurlijk en ondanks het feit dat ik van een jongere generatie ben, kan ik me inleven in Luc zijn situatie. Ik ben opgegroeid in een kleine, mooie stad met een arbeidersmentaliteit. Zorgen dat je goed je boterham verdient is prioriteit. Dromen is voor later.
Luc heeft wel nooit opgegeven. Hij volgt nu zelf privéles. Hij maakt kleding op maat en heeft een dochter die mode studeert. Dag in dag uit beïnvloedt  mode zijn leven en dat kan ik enkel aanmoedigen.

Nog veel succes ermee en bedankt voor de inspiratie Luc!
Groeten
Bram

Recently I met Luc in the Volderstraat. A fashion-conscious man with a story. He has been passionate about fashion since he was a child. His biggest dream was to be a fashondesigner.. The way he talks about fasion makes me suspect that I’m dealing with a big man in the fashion industry. But sadly….. “My parents didn’t allow it” he told me. “Fashion was not like it is today. It was not a billion industry and there was not as much job security in the industry. So I became an interior designer. “A great achievement of course and despite the fact that I am of a younger generation, I can empathize with his situation. I grew up in a small town with a working class mentality. Earning money to pay the bills is the priority. Dreaming is for later.
But Luc never gave up. He is now following private sewing lessons. He makes custom clothing and has a daughter who is studying fashion. Day in and day out fashion influences his life and I can only encourage this.
Good luck and thanks for the inspiration Luc!
Greetings,
Bram

Blazer: H&M
Glasses: Paul Smith
Bag: Vintage from the French mailmen
Pants: H&M
Shoes: Cricket and Jones


WRITTEN BY
Ghentstreets

More info

3 Comments

 1. Aan Karen en Bram,

  Leuke verrassende ontmoeting….
  Deze attentie en jullie gedrevenheid mbt de mode vindt ik geweldig fantastisch.
  In afwachting nog andere inspirerende fotos te mogen zien
  Wens ik jullie van harte héél veel succes !
  Mvgr,

  Luc

Submit a comment


× 2 = ten